Työpaikka henkilökohtaiselle avustajalle – mitä kannattaa ottaa huomioon työhakemuksessa

Julkaistu: 24 May 2023

Kun työpaikka on haussa, hyvät neuvot ovat yleensä tarpeen. Myös hyvästä työhakemuksesta on varmasti hyötyä. Olipa haussa työpaikka henkilökohtaiselle avustajalle, kaupan myyjäksi tai It-asiantuntijaksi, kannattaa hakemukseen aina panostaa ja pohtia sitä kirjoittaessa omia henkilökohtaisia vahvuuksia. Jos siis työpakan hakeminen on tällä hetkellä ajankohtainen aihe tai haluaisit muuten vaan lukea aiheesta lisää, tervetuloa tämänkertaisen kirjoituksen pariin, jossa käsittelemme työn hakemista ja hyvän työhakemuksen kirjoittamista.

Erilaisia työnhakukanavia on paljon

Työnhakukanavia on tarjolla monenlaisia ja silloin, kun työnhaku on ajankohtaista, kannattaa niitä kaikkia hyödyntää mahdollisuuksien mukaan. Työtä hakiessa on mahdollista hakea avoimeen haluun laitettua työpaikkaa, mutta työtä voi myös hakea omaa osaamistaan markkinoimalla eri kanavissa ja verkostoitumalla. Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää työpaikkaa etsiessä ja tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja. Toiset somekanavat ovat erikoistuneet esimerkiksi pelkästään työnhakuun ja työntekijöiden etsintään ja monille rekrytoijille se saattaa olla helppo ja siten oivallinen kanava löytää osaavia tekijöitä. Oma profiili kannattaa luoda ja pitää ajan tasalla olennaisimmissa somekanavissa.

Myös erilaiset rekrytapahtumat ovat oivallinen tapa tutustua potentiaaliseen työnantajaan tai työntekijään rennossa ilmapiirissä ja se mahdollistaa nopean kontaktin ja myös mielikuvan luomisen. Verkostoituminen on aina ajankohtainen työnhakukeino ja käytännössä sillä tarkoitetaan tutustumista ja kontaktien luomista saman alan tai itseä kiinnostavan alan ihmisiin. Oma verkosto voi käsittää esimerkiksi entisiä työkavereita ja tuttuja edellisistä työpaikoista ja sitä kautta voi kuulla esimerkiksi mielenkiintoisista työmahdollisuuksista. Avoimia työpaikkoja löytää monilta eri työnhakusivustoilta ja silloin, kun ilmoitus on itseä kiinnostava ja omaan kokemukseen sopiva, kannattaa avointa paikkaa ehdottomasti hakea.

Mitä kannattaa ottaa huomioon työhakemusta kirjoittaessa

Hyvä työhakemus on aina informatiivinen ja kertoo hakijan osaamisen ja kokemuksen selkeästi. On myös hyvä jos hakemukseen saa mukaan ripauksen persoonallisuutta ja pystyy kertomaan itsestään ja omasta persoonastaan etenkin haetun työpaikan kannalta olennaisia asioita. Hakemuksesta kannattaa tehdä tiivis ja helposti luettava, mutta myös haettavan paikan mukaan helposti räätälöitävä. Jos haussa on esimerkiksi työpaikka henkilökohtaiselle avustajalle, kannattaa hakemuksessa listata kaikki aikaisempi kokemus hoitotyöstä, mutta myös ihmisten kanssa työskentelystä sekä myös mahdollinen alan tai alaa sivuava koulutus. Avustaja.fi Avustajapalvelut tarjoaa henkilökohtaiset avustajat kotiin. 

jaa