Mikä on hammasimplantti ja milloin se on hyvä vaihtoehto?

Julkaistu: 13 September 2023

Hammasimplantit ovat yksi tärkeimmistä keksinnöistä hammaslääketieteessä. Ne ovat erinomainen vaihtoehto menetetyille hampaille, joiden puuttuminen vaikuttaa ulkonäköön ja purennan toimivuuteen. Hammasimplantit ovat luotettava, turvallinen ja tehokas ratkaisu, joka tarjoaa pysyvän korvaavan hampaan. Tässä artikkelissa aiheena on hammasimplantti ja miksi se voi olla hyvä vaihtoehto puuttuvaa hammasta korvaamaan!
 

Ennen hammasimplantin asentamista tehdään kattava tarkastus
Hammasimplantin asennusprosessi on yksinkertainen ja kivuton. Ensin hammaslääkäri tarkistaa, onko asiakkaalla terveet ikenet ja riittävän vahva leukaluu, että implantti voidaan istuttaa siihen. Jos vieressä olevat hampaat ovat terveet, voi olla mahdollista istuttaa hammasimplantti. Hammaslääkäri poraa sitten pienen reiän leukaluuhun, johon hammasimplantti ruuvataan kiinni. Tämän jälkeen hammaslääkäri kiinnittää uuden hammaskruunun implanttiin. Kannattaa hoitaa hampaita ja hammasimplanttia hyvin, jotta se säilyy hyvässä kunnossa eliniän ja säilyttää luonnollisen ulkonäkönsä sekä toimivuuden.
 

Mikä on hammasimplantti?
Hammasimplantti on titaaninen ruuvi, joka asennetaan leukaluuhun korvaamaan puuttuvaa hammasta. Se toimii hampaiden tukirakenteena ja tarjoaa kiinnityskohtia kruunuille tai silloille. Se on erinomainen vaihtoehto, jos hampaat ovat poistettu tai irronneet. Tätä menetelmää käyttävät hammaslääkärit ympäri maailmaa ja se on erittäin turvallinen ja tehokas.
 

Hammasimplantin asennus
Hammasimplantin asennus on yleensä kivutonta, ja se kestää vain muutaman tunnin paikallispuudutuksessa. Monet potilaat valitsevat kiinteän implantin perinteisten protetiikan vaihtoehtojen sijaan. Se on myös suhteellisen helppo ylläpitää ja puhdistaa, kuten luonnolliset hampaat. Tämä tarkoittaa, että on mahdollista jatkaa tavallisia suunhoitorutiineja hammasimplantin asentamisen jälkeen.
 

Hammasimplantti on kestävä vaihtoehto
Hammasimplantit ovat kestäviä jos niitä hoidetaan hyvin. Ne ovat myös luonnollisen näköisiä, koska ne kiinnitetään leukaluuhun keinojuurella ja niitä ei juurikaan erota omista hampaista. Hammasimplantit toimivat myös kuin omat hampaat – niillä voi syödä ja pureskella samalla tavalla kuin luonnollisilla hampailla. Hammasimplanttien hinta riippuu erilaisista tekijöistä, joten siitä kannattaa keskustella oman hammaslääkärin kanssa.
Toivottavasti tästä artikkelista löytyy hyödyllistä tietoa hammasimplanteista. Hammasimplantit ovat luotettava vaihtoehto korvaamaan puuttuvat hampaan – sekä ulkonäön että toimivuudenkin kannalta. Kaikissa hammasimplantteja koskevissa kysymyksissä, kannattaa ottaa yhteyttä omaan hammaslääkäriin. Hammaslääkäri neuvoo parhaat vaihtoehdot yksilöllisesti.

jaa